O restauracji - historia i misja

Restauracja pragnie zapewnić swoim klientom ponadczasowe doznania poprzez kultywowanie tradycji kuchni regionalnej. Wszystkie dania przygotowywane są przy użyciu tradycyjnych metod i składników, takich jak ręcznie robiony makaron czy świeże warzywa uprawiane na wsi. Wszystkie te starania składają się na autentyczny smak, którego nie sposób nie spróbować!
Tradycyjna kuchnia
Restauracja powstała w celu kultywowania tradycji kuchni regionalnej i jest częścią naszej kultury. Serwowane przez nas potrawy od pokoleń przygotowywane są z wysokiej jakości składników, przekazywanych z pokolenia na pokolenie.
Dążymy do zachowania tej tradycji, serwując dania, które są tradycyjnie przygotowywane według przepisów przekazywanych z pokolenia na pokolenie - modyfikowane tylko poprzez chęć trafienia do alergików i osób nie jedzących mięsa.
Historia restauracji
Restauracja opiera się na menu, które odzwierciedla historię regionu. Tradycja kuchni regionalnej jest najlepsza, gdy pozwala się jej rozkwitać i ewoluować w czasie, odzwierciedlając zarówno nowe wpływy z innych regionów, jak i zmiany w stylu życia i zwyczajach kulinarnych ludzi, którzy mieszkają tam od pokoleń.
Restauracja powstała jako rodzinny biznes, który skupiał się na dostarczaniu robotnikom domowych obiad za niewielką cenę. Catering rozrósł się do imprez okolicznościowych, a potem doczekał się własnego budynku, który istnieje do dziś.