Dołącz do naszego zespołu!

Zapraszamy do współpracy kelnerów, pomoce kuchenne i kucharzy. Praca w naszej restauracji zapewnia naukę dla początkujących osób i nabycie doświadczenia związanego z pracą w gastronomii.
Jakie zarobki mogą oczekiwać pracownicy restauracji?
Istnieje wiele czynników, które mogą wpływać na wysokość zarobków pracowników restauracji. Po pierwsze, koszty życia w różnych częściach kraju będą miały wpływ na wysokość zarobków. Dzieje się tak dlatego, że wyższe koszty życia z natury rzeczy prowadzą do zwiększonego zapotrzebowania na siłę roboczą, a tym samym do większej liczby ofert pracy w takich branżach, jak handel detaliczny, gastronomia, hotelarstwo i restauracje, ponieważ ludzie wyprowadzają się z drogich obszarów do mniej kosztownych.
W naszej restauracji pracownicy są wynagradzani według rynkowych stawek i dostają dodatkowe premie za sumienną pracę.
Jakie są obowiązki kelnera?
Od kelnerów wymaga się uważności, uprzejmości i znajomości menu. Powinni umieć polecać potrawy, które mogą się wzajemnie uzupełniać lub spełniać wymagania dietetyczne danej osoby.
Ponadto muszą posiadać wiedzę na temat napojów dostępnych w restauracji, a także umiejętności obsługi baru, takie jak przygotowywanie napojów mieszanych i win na kieliszki z pamięci, nie mając przed sobą pisemnych list w trakcie zmiany.
Jak zostać szefem kuchni?
Zostanie szefem kuchni nie jest łatwe i wymaga lat, a nawet dziesięcioleci poświęcenia. Chociaż zainteresowanie gotowaniem jest bardzo ważne, osoby, które chcą zostać szefami kuchni, powinny wiedzieć, że na początku muszą liczyć się z długimi godzinami pracy i niskim wynagrodzeniem.
Osoby rozważające zostanie szefem kuchni będą prawdopodobnie potrzebować formalnego szkolenia, jeśli chcą zajmować wysokie stanowiska, takie jak szef kuchni, gdzie ludzie mogą spędzić całą swoją karierę na tego typu stanowiskach bez możliwości awansu - nawet jeśli z czasem pojawią się możliwości awansu w ramach różnych sieci.